Ontdek het programma van de Dranouter Kerksessies

Zin in steengoeie optredens, op een sublieme locatie? Ontdek dan het programma van de unieke, nieuwe concertreeks van onze collega's van Festival Dranouter: de Dranouter Kerksessies! Je krijgt meteen alle data van dit najaar, met een aantrekkelijk programma: Stef Bos (zondag 3/10/2021), Jasper Steverlinck (zaterdag 27/11/2021) en Laïs (vrijdag 7/01/2022). De ticketverkoop is intussen gestart via de website van Festival Dranouter.

Extra cachet dankzij unieke locatie

De Dranouter Kerksessies wordt een prachtige concertreeks met een bijzonder originele locatie: de Sint-Jan-De-Doperkerk in Dranouter. De keuze voor de kerk van Dranouter was bijna evident. De kerk vormt immers al enkele jaren een opmerkelijke podiumlocatie tijdens Festival Dranouter. De sfeer en de unieke akoestiek geven die optredens altijd extra cachet. Daarnaast is de kerk ruim genoeg om eventuele voorzorgsmaatregelen te respecteren.

Bovendien werden de artiesten zorgvuldig uitgekozen, zodat de locatie en de muzikanten elkaar naar een hoger niveau tillen. Geen gierende gitaren of luide meezingmomenten op de Dranouter Kerksessies, wel intieme songs voor wie op de kerkstoelen toehoort. De artiesten treden uit hun comfortzone. Een Dranouter Kerksessie wordt voor alle aanwezigen een aparte belevenis.

Op zondag 3 oktober 2021 staat niemand minder dan Stef Bos in de Kerk van Dranouter. In deze prachtige omgeving brengt hij zijn intieme voorstelling 'Bloemlezing'. Stef Bos trekt met enkel en alleen zijn piano door het land. Hij is dichterbij dan ooit. 'Bloemlezing' is een laboratorium voor nieuwe songs en een haven voor ouder werk. Een ingetogen concert, bijna transparant, elke avond anders.

Jasper Steverlinck heeft al lang aangegeven ooit een tournee langs kerken te willen doen - nu is het eindelijk zo ver. Jasper geeft een 25-tal concerten in kerken waarbij hij een mix speelt van oud en nieuw werk. De Kerk van Dranouter kan natuurlijk niet ontbreken op deze ingetogen tour. Hij komt langs op zaterdag 27 november 2021. De enige die hem vergezelt is Valentijn Elsen, naast zijn soulmate bovenal een uitmuntend pianist die de kunst verstaat om met weinig noten veel te zeggen. Jasper Steverlinck is ondertussen een uniek muzikaal fenomeen, met de voorbije jaren zowat 100 uitverkochte concerten en meer dan 60.000 verkochte tickets tijdens zijn Night Prayer-tournee.

Op vrijdag 7 januari 2022 is het de beurt aan Laïs. Tot vreugde van velen en met grote geestdrift nemen de dames van Laïs terug hun toevlucht tot het Nederlands. Met deze tour wil Laïs hun eigen, hoogstpersoonlijke lievelingsliedjes delen met het publiek. Laïs brengt liedjes uit andere tijden, of liedjes die simpelweg te goed zijn om ze niet te spelen. Liedjes van levende legendes als Boudewijn De Groot, Herman Van Veen, Wannes Van de Velde en Willem Vermandere. Maar ook het werk van de nieuwe generatie – denk aan Eefje De Visser en Ellen Schoenaerts – wordt voorzien van die zo gesmaakte, geheel en al unieke en wonderbaarlijke Laïstoets…

Beperkt aantal tickets, ticketverkoop al gestart

De ticketverkoop is intussen gestart via de website van Festival Dranouter. Het spreekt voor zich dat er slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar is per Dranouter Kerksessie. Een ticket voor de Dranouter Kerksessie van Stef Bos (3/10) kost 26€, voor Jasper Steverlinck (27/11) kost een ticket 32€, de prijs voor een ticket voor Laïs (7/1) kost dan weer 22€.

Als concertliefhebber kan je zorgeloos tickets aankopen dankzij de coronagarantie. Mocht een Dranouter Kerksessie niet kunnen plaatsvinden omwille van de coronacrisis, dan krijgen tickethouders automatisch de waarde van hun ticket terug. Zo is er geen enkele reden om geen tickets aan te kopen voor een van de Dranouter Kerksessies. 

Vergeet zeker niet om voor of na je Dranouter Kerksessie binnen te springen in Eetcafé 't Folk voor een gourmet burger, vegan/veggie deluxe, steengrill... Of een verfrissend streekbiertje! Reserveer nu al je tafeltje online.

Tot dan!

Team Eetcafé 't Folk