za 22/08
Allerlei
17u00

De Kemmelberg is een eeuwenoud, natuurlijk baken temidden de vlakke Westhoek waar natuur, cultuur, religie en erfgoed samenkomen. Achter elk bosje, in elk valleitje en op elke flank zijn er landschappelijke getuigenissen van een groots en boeiend verleden, een bruisend heden en een hoopvolle toekomst.

zo 30/08
Allerlei
10u30

De Kemmelberg is een eeuwenoud, natuurlijk baken temidden de vlakke Westhoek waar natuur, cultuur, religie en erfgoed samenkomen. Achter elk bosje, in elk valleitje en op elke flank zijn er landschappelijke getuigenissen van een groots en boeiend verleden, een bruisend heden en een hoopvolle toekomst.

vr 25/09
Foyerconcert
20u30

Vincent Coomans is een 30-jarige muzikant die woont en werkt in Kortrijk. Afstand, verlangen en rouw zijn centrale thema's in zijn muziek die referenties oproept naar Bon Iver, Damien Jurado, Sufjan Stevens en Elliott Smith. Hij brengt in het voorjaar dit jaar ook een eerste EP uit die hij in Dranouter komt voorstellen. Gratis en voor niets te zien in het Eetcafe. 

vr 02/10
Concert
20u30

Met Yúrt lanceert Brecht Plasschaert (Marble Sounds, Yuko) een nieuwe Gentse band die tot de verbeelding spreekt. Bevolkt door alleen maar klinkende namen uit de pop- en jazzscène en bediend van een avontuurlijke bezetting met een duo klarinetten, dat belooft. Het resultaat zit ergens tussen rauwe kracht en zuivere melancholie. Thomas Oosterlinck (Amongster) zingt over een zorgvuldig georkestreerd klanktapijt met rafelige, soms krakende elektronica. Voor fans van the Notwist, Sufjan Stevens en Why?

za 17/10
Concert
20u30

Hayseed Dixie, dat zijn de grondleggers van de ‘rockgrass’! ‘Rockgrass’? Jawel, dankzij hun unieke blend van bluegrass en rock hebben ze zich een wereldwijd gesmaakte live reputatie bijeen gespeeld. Zelfs Jools Holland nodigde hen reeds uit! Ze begonnen ooit als een ‘hillbilly tribute’ aan AC/DC maar ondertussen hebben ze zowat iedere rockklassieker in een bluegrassjasje gehesen. Ook Guns ’n Roses, Aerosmith, The White Stripes, Kiss, Led Zeppelin, Queen en zelfs Scissor Sisters en Outkast staan op hun playlist. En live? Zelden waren enkele stemmen, een banjo, een mandoline, een gitaar en een akoestische bas zo krachtig! Ze mogen er dan wel uitzien als rasechte hillbilly’s … met de spitsvondige arrangementen en uitgekiende nummerkeuze blazen ze het publiek telkens weer uit hun sokken! Bereid je alvast voor op een portie ‘maximum rockgrass’. Ze gaven een dijk van een conert op Festival Dranouter editie 2016.  Nu komen ze terug naar Dranouter en dit voor hun enige Belgische concert tijdens hun Europese tour.

vr 04/12
Concert
20u30

SPILAR is een nagelnieuwe band met een kloppend hart voor folksongs van bij ons. Hier opgetekend en gevonden, hier gespeeld en gezongen. Korte-Keten-Muziek als het ware. Opgetrokken rond de stemmen van zus en broer Eva en Maarten Decombel.

vr 12/03
Concert
20u30

Na een kwarteeuw samenspel, onder andere bij El Fish en The Rhythm Junks, waagt Steven zich voor het eerst aan solowerk. Begin 2020 komt zijn debuutplaat "The Eternal Perhaps" uit. In een intieme setting vertelt zijn mondharmonica, die doorheen de jaren een verlengstuk van zijn diepste wezen werd, het grootste deel van het verhaal. 

za 08/05
Concert
20u30

Paul James is vooral bekend als saxofonist van de legendarische folkband Blowzabella. Zijn soloalbum The Drowned Lover en Other Dark Tales is gebaseerd op traditionele volksliedjes over sterke verhalen en James zijn vermogen om allerlei muzikale invloeden samen te brengen. Samen met zijn band mengt hij trad met wereldmuziek, indierock, funk en jazz, om een glorieus geluid te maken dat gaat van rustige akoestische songs tot rock en elektronica.

za 05/06
Concert
20u30

De vraag aan Hans Quaghebeur (Kadril/Lais) om een aantal bals te spelen in compacte bezetting is de concrete aanleiding tot het ontstaan van De Garre van Kornee. Samen met Bart De Cock, Dirk Verhegge, Johan Fernand Decancq en tot voor kort Mariken Boussemaere brengt Hans Quaghebeur hun felgesmaakt balrepertoire naar o.a. Dranouter, Deerlijk en Gooik.  Eind 2018 brachten ze hun  debuutplaat "De Garre" uit: ongekende pareltjes uit het Vlaams repertoire. Traditioneel, eigentijds en een beetje eigenzinnig, zoals we van deze muzikanten kunnen verwachten.