Cocktailbar op dakterras tijdens Festival Dranouter

Op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 augustus kan je de sfeer van Festival Dranouter opsnuiven op een wel erg unieke locatie: een tijdelijke pop-up cocktailbar op het gloednieuwe dakterras van Eetcafé ’t Folk in Dranouter. Het gebouw bevindt zich aan de Dikkebusstraat 234, recht tegenover de festivalweide van Festival Dranouter. Sinds de paasvakantie is ons panoramisch dakterras Het Klankpanorama geopend, dat er kwam in kader van Horizon 2025. De unieke ligging in combinatie met het 180° view van op 10m hoogte is de gedroomde locatie voor een zomerse cocktailbar tijdens Festival Dranouter 2023.


Het nieuwe dakterras ‘Het Klankpanorama’ op het gebouw van o.a. Eetcafé ’t Folk, Dranoeter vzw en Muziekcentrum Dranouter is pas sinds de paasvakantie van 2023 geopend. Het kwam er in het kader van het project Horizon 2025, een samenwerking tussen Westtoer en de provincie West-Vlaandere, waarmee er in de hele provincie West-Vlaanderen uitkijkpunten gerealiseerd worden. Ook Dranoeter vzw, de organisatie achter o.a. Festival Dranouter en indoor spelletjesparcours De Klankmakerij, konden hun gebouw voorzien van een uitzonderlijk uitkijkpunt. Er viel in het gebouw al heel wat te beleven, maar met het dakterras kwam er nog een extra beleving bij. 

Moscow Mule en Dark 'n Stormy met zicht op de festivalweide

Bavo Vanden Broeck van Dranoeter vzw: “Ons gebouw bevindt zich recht tegenover de weide van Festival Dranouter. Met z’n 10 meter hoogte, biedt het dakterras tijdens Festival Dranouter een fenomenaal zicht op alle festiviteiten, de tenten en de ruim 50.000 festivalgangers. Je krijgt er tegelijk een zicht op de belangrijkste West-Vlaamse heuvels, zoals de bekende Kemmelberg, de Scherpenberg, de Zwarte Berg… Bovendien zit je op het dakterras beschut tegen de wind, dus qua comfort en view is het er echt genieten.”

“Al snel deden we 1 + 1: zo’n fantastische locatie vraagt om een cocktailbar. Samen met partner Jet Import kozen voor een modern aanbod: Copperhead & Tonic, Gin Mare & Tonic, Dark ‘n’ Stormy met Kraken Rum en Moscow Mule met Tovaritch Vodka. Er is ook een niet-alcoholische Gin & Tonic met Copperhead N/A. De drankjes worden er ter plekke gemixt.”

Restaurant Eetcafé 't Folk geopend

“Het dakterras is op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 augustus steeds vrij toegankelijk tussen 11u en 23u, via de trap aan de zijkant van het gebouw van Eetcafé ’t Folk (Dikkebusstraat 234, Dranouter). Een steward houdt toezicht op het aantal aanwezigen – maximaal 60 – zodat alle bezoekers een cocktailbar comfortabel gevoel hebben op het dakterras. We kijken alvast uit naar de prachtige foto’s en filmpjes tijdens Festival Dranouter 2023 van op het dakterras.”

Ook in Eetcafé ’t Folk zelf, op het gelijkvloers, kan je tijdens het eerste weekend van augustus de sfeer van Festival Dranouter opsnuiven. Barverantwoordelijke Marleen Six: “Met 25 festivals op de teller weet ik welk aanbod aanslaat en wat niet. Festivalgangers die zin hebben in een stevige maaltijd kunnen bij ons terecht voor karbonaden met St. Bernardus, vol au vent, onze bekende Kayam Burger en zijn vegan variant, of croque monsieurs uit het vuistje. Ook mensen zonder festivalticket kunnen de festivalgangers komen afloeren en zijn welkom om hier iets te eten of te drinken. Zowel het restaurant op het gelijkvloers, ons terras op het gelijkvloers en ons nieuw dakterras zijn vrij toegankelijk. Reserveren op voorhand is niet nodig.”

 

Warhaus, Merol, Lucky Chops en Bazart


Festival Dranouter 2023 vindt plaats op 4+5+6 augustus in Dranouter (Heuvelland), aan de voet van de bekende Kemmelberg. Voor muziekliefhebbers is het festival the place to be om aanstormend talent te ontdekken, studenten gaan uit hun dak op de zotste feestjes, bon vivants komen aan hun trekken bij de kleurrijke foodstanden & themabars, kinderen amuseren zich te pletter met de randanimatie en kinderacts én dankzij het toegankelijk kader genieten mensen met een beperking ook van een zorgeloze festivaldag. Op de line-up staat Bazart, Merol, Lucky Chops, Black Box Revelation, Charlie Cunningham, LaBrassBanda, Warhaus, Coely... In 2022 zakten zo'n 51.000 vrolijke gezichten af naar de ruime, chille festivalweide voor een ongeremd festivalweekend. Zorg er dus zeker voor dat je er ook bij bent op 4+5+6 augustus 2023. Tickets & info: www.festivaldranouter.be

Alle info: Eetcafé ’t Folk – Dikkebusstraat 234 – 8950 Dranouter - https://eetcafe.muziekcentrumdranouter.be/

Openingsuren

De keuken van Eetcafé 't Folk is open op

Donderdag 3 augustus vanaf 11u: enkel croques - vanaf 18u: alle gerechten tot 21u
Vrijdag 4 augustus, zaterdag 5 augustus en zondag 6 augustus is de keuken open van 11u – 21u. Croques zijn permanent te verkrijgen.
 

De cocktailbar op het dakterras is geopend op vrijdag 4 augustus, zaterdag 5 augustus en zondag 6 augustus van 11u – 23u.