za 21/05
Concert
20u30

Eva De Roovere is terug met een album vol onvervalste Nederlandstalige popsongs! “Hier en Nu” is een knaller van een popplaat geworden. Een mix van akoestische en
elektrische gitaren, analoge en digitale synths, eighties en nineties beats, maar vooral helemaal hier en nu. Dans je zorgen weg op de aanstekelijke ritmes en laat je vervoeren door de stembanden van Eva De Roovere. 

za 28/05
Concert
20u30

Paul James is vooral bekend als saxofonist van de legendarische folkband Blowzabella. Zijn soloalbum The Drowned Lover en Other Dark Tales is gebaseerd op traditionele volksliedjes over sterke verhalen en James zijn vermogen om allerlei muzikale invloeden samen te brengen. Samen met zijn band mengt hij trad met wereldmuziek, indierock, funk en jazz, om een glorieus geluid te maken dat gaat van rustige akoestische songs tot rock en elektronica.

za 04/06
Concert
20u30

 Waalse dark country band die de afgelopen jaren een stevige live reputatie bij elkaar hebben gespeeld in de Europese roots scene. De Luikse gitarist/zanger Mirco Gasparrinni is de artistieke draaischijf. Zijn doorleefde manier van songschrijven en vooral hoe hij zijn songs met de band live brengt, is een must see en hear voor elke zelfverklaarde muziekliefhebber. Wallonie zend zijn cowboy zonen uit! Maar dat is nog niet alles, want in het voorprogramma speelt de Amerikaanse singer-songwriter Matthew Paul Butler. Soulvolle indie folk uit Nashville. U hebt toch al tickets? 

za 11/06
Concert
20u30

Heidense apostelen in Dranouter? Jawel, Heathen Apostels zijn op Europese tournee en houden ook halt in het Muziekcentrum. Rock’n’roll-veteraan Chopper Franklin [gitaar, ex-The Cramps] en femme fatale Mather Louth [zang] brengen een mix van Americana, Old Style moordballades, folky blues en donkere country die swingt als een skelet. Met Thomas Lorioux op contrabas en de virtuoze Luis Mascaro op viool. Een opzwepend feestje die de zomer zal inleiden! 

vr 17/06
Concert
20u30

Het Schotse Salt House maakt songs die klinken alsof ze er altijd al zijn geweest. Herwerkte oude ballads, of nieuw materiaal gebaseerd op natuur, het milieu, politiek of op oude gedichten. Ze brengen dit in prachtige samenzang in een zachte samenzweerderige sfeer.

za 18/06
Concert
20u30

Een Noord-Frans strijkers collectief  met 30 leden strijken voor twee dagen neer in Dranouter om een live plaat op te nemen. Violen in alle formaten spelen volksmuziek uit de regio en doen dat met een imposante bezetting. Muzikale beleving verzekerd!  

zo 19/06
Concert
15u00

Een Noord-Frans strijkers collectief  met 30 leden strijken voor twee dagen neer in Dranouter om een live plaat op te nemen. Violen in alle formaten spelen volksmuziek uit de regio en doen dat met een imposante bezetting. Muzikale beleving verzekerd!  

za 25/06
Foyerconcert
20u30

2021. Een jaar van weinig muzikale vooruitzichten maar voor Sherman -het alterego van muzikant Steven Bossuyt- de uitgelezen kans om in zijn homestudio, ver weg van alles, materiaal te schrijven voor een nieuwe plaat. Akoestische gitaar en piano vormen de rode draad doorheen zijn songs. Op die basis is Sherman zorgvuldig gaan arrangeren zonder de essentie van zijn nummers daarbij uit het oog te verliezen. Zelf meent Sherman invloeden van Simon & Garfunkel, Crosby, Stills and Nash en zelfs een vleugje Beatles in zijn plaat te horen. Toch is het een echte Sherman-plaat geworden, het resultaat van een zoektocht naar sterke popsongs. 

vr 09/09
Concert
20u30

Keywest is een meermaals bekroonde, meervoudig platina verkopende onafhankelijke folk pop band uit Ierland rond zanger Andrew Kavanagh. Ze begonnen op straat te spelen over heel Ierland te spelen. Vanaf hun eerste optredens was het duidelijk dat er iets bijzonders aan de hand was. De band begon menigten te trekken en straten te blokkeren overal waar ze speelden. Dit was in Ierland niet meer gezien sinds U2 op straat speelde. Ze staan ​​bekend om hun waanzinnig energieke optredens en interactie met het publiek. Een niet te missen concert als je het ons vraagt! 

za 24/09
Concert
20u30

De Brusselse muzikante Chloë Nols legde zich het laatste jaar toe op het schrijven van een verse reeks songs. Gewaagder en persoonlijker dan ooit. Geïnspireerd door een toenemende ervaring met psychische kwetsbaarheid en hoogsensitiviteit in tijden van zowel isolement als overprikkeling, gaat ze op zoek naar haar ware zelf in een turbulente, chaotische wereld. Ze ontwikkelde daarbij een nieuwe sound en stijl. Ze vermengt, met de hulp van producer Thomas Jillings (Linus, Ottla) en mixer Willem Malfliet (Woolvs), zachte, analoge synths en een saxofoon met meer opzwepende, elektronische beats. Ze brengt het geheel uit onder de naam Vis à Vis. 

vr 07/10
Concert
20u30

Scott H. Biram, aka ‘The Dirty Old One Man Band’, is een Amerikaanse rootsmuzikant, platenproducent en "dominee". Dé vertegenwoordiger van het muziekgenre 'onemanband' komt zichzelf presenteren in Muziekcentrum Dranouter. Dit concert werd al meermaals uitgesteld, aangekochte tickets blijven geldig voor dit concert! 

vr 04/11
Concert
20u30

Het Canadese trio Diyet & The Love Soldiers brengt alternatieve folk met een duidelijke link naar hun native afkomst. Met hun pakkende verhalen op meeslepende melodieën vullen ze een groot podium, maar veroveren ze evengoed een intieme kamer. Ook uit Canada is Gordie Tentrees, de perfecte aanvulling voor dit trio. Hoe hij een publiek weet vast te houden is indrukwekkend. 

vr 16/12
Concert
20u30

Live is Hoven Droven een must see. Na een relatief lange periode van afwezigheid op de podia zijn ze helemaal terug. Niet te missen dus want… meer dan 30 jaar vakkennis, broederschap en passie voor de folkmuziek rolt van de eerste noot over het publiek heen. Eerst gepland in decmeber 2021, maar een vervelend virus stak daar jammer genoeg een stokje voor. Maar niet getreurd: er is een nieuwe datum voor een folkrockfeest deluxe!