Nieuwe kans om te picknicken op oude weide Festival Dranouter

Op historische locatie

De coronacrisis bracht toch één goed iets voort voor de organisatie die ook achter Festival Dranouter zit: pop-up CHALET. In het najaar van 2021 zette Dranoeter vzw al twee succesvolle edities van Pop-Up Resto Chalet op poten, op festivalweide De Voute en wijndomein Entre Deux Monts. Het voorjaar van 2022 zorgde voor een nieuwe formule, met Pop-Up Picknick Chalet op de vroegere festivalweide van Festival Dranouter. In houten CHALET-units met 180°-view ontdek je de beste streekproducten- en producenten in een lekkere, korteketen picknick. Zo goed als het hele voorjaar was volboekt - tijd dus voor een vervolg!

Tijdens de weekends van september en oktober 2022 kan je opnieuw terecht op de 'oude' festivalweide in de Koudekotstraat in Dranoutervoor een lekkere picknickformule met aperitiefhapjes, hoofdgerecht en dessert. Op die locatie vonden de beste optredens plaats van o.a. Nick Cave, Miriam Makeba, Billy Bragg, The Dubliners, The Pogues... Ook is er een vegan alternatief en kinderpicknick mogelijk. De formules werden samengesteld met aandacht voor de seizoenen en variatie in streekproducten. Zo proef je van het lekkerste wat de Westhoek te bieden heeft. Klik hier voor info & reservaties.

Hoofdvlees met St. Bernardus Trippel, ovenkoeken van Bio De Trog & meer

In de gewone picknickmand vind je tapenade met huisbereide toastjes als apero. Als hoofdgerecht proef je van

ambachtelijk hoofdvlees bereid met St. Bernardus Tripel (Poperinge)

ambachtelijke rillette op smaak gebracht met St. Bernardus Prior (Poperinge)

paté met Poperings Hommelbier, Watoukaas, Passendalekaas

boter van de Baljuwhoeve (Poperinge), mosterd en ei

Geserveerd met broodjes en ovenkoeken van Bio De Trog (Ieper)

  • Het slaatje wordt opgevrolijkt met groentjes van De Lindehoeve (Wulvergem).
  • In het vegan pakket vind je o.a. producten van Bonrill (Ieper) terug. 

In elke picknickmand vind je standaard een drankenaanbod terug, geselecteerd door Eetcafé 't Folk (Dranouter): gefilterd water van de Robinetto-watertap, huisgemaakte picon van Eetcafé 't Folk en het speciaal ontwikkelde huisbier Chalet (pils). Naast dit standaard drankenaanbod is het mogelijk om extra dranken bij te bestellen: Hommelbier op kurk  (Poperinge), 3 Monts op kurk (Noord-Frankrijk),  tuinsappen Lombarts Calville (Poperinge), witte wijn Entre Deux Monts (Westouter), rode wijn Koudekot  (Dranouter), rosé Monteberg  (Dranouter). Klik hier om de picknickmanden te ontdekken.

Quality time in jouw chalet

Wie deze ervaring boekt, die reserveert een eigen privé CHALET-unit met 180°-view op het prachtige Dranouter.

  • De houten unit is enkele uren beschikbaar voor jouw groep (min. 4 en max.10 personen).
  • Elke groep bedient zichzelf op z’n eigen tempo.
  • Elke unit beschikt over een tafel, stoelen en enkele ligstoelen om zalig te relaxen. 
    De CHALETS zijn NIET uitgerust met elektriciteit, verwarming of verlichting.
  • Alles wijst zichzelf uit. De onthaalbrochure begeleidt jou & je vrienden doorheen de hele beleving. Dankzij deze brochure met interactieve QR-codes komen de chefs en sommeliers (bij aankoop wijnpakket) coronaproof tot bij jou voor een woordje uitleg.
  • Zo krijgt elke groep een paar uur rust om te genieten van het landschap, de lekkernijen & elkaar.

Boek snel jouw CHALET-unit

Wie quality time wil dankzij een lekkere picknick bij een panoramalandschap, die moet snel zijn. Per dag zijn er slechts 3 Chalet-units beschikbaar (1 unit voor min. 4 – max. 10 personen).

De korteketen picknickmanden zijn elke vrijdag, zaterdag en zondag te bestellen tijdens alle weekends in september & oktober 2022 voor minimum 4 en maximaal 10 personen. Reservaties verlopen via e-mail (info@popupchalet.be). Jouw bestelling haal je tussen 11u30 en 18u af in Eetcafé ’t Folk (Dikkebusstraat 234 – 8950 Dranouter). De oude festivalweide met daarop de Chalet-units ligt slechts een kleine kilometer verderop, in de Koudekotstraat (Dranouter). Alle praktische info lees je op www.popupchalet.be .